Monday, January 30, 2012

No MoRe CaPiTaL 'N" in my life

asalamualaikum dan salam sejahtera..hari ini saya nk cerita mengenai tamat la perhubungan aku ngan dye..x perlula anda semua bertanya knpe..sbb x de jodoh kot..hahha..tp jujur aku masih sayang dye lagi..bukan senang nk lupa orang yg kite syg..tp ape kan daya...aku x mampu nk buat ape2...aku just mampu berdoa dye bahgia..aku rasa salah aku..sbb aku x pnh nk cari dye time dye perlukn..aku nie bkn romantik mcm mat2 romeo yg laen..aku akui aku x ske msg n call sgt..klu nk jumpe jew..x pon skype..tp mungkin dye x leh time care aku..xpe2 la..itu kelemahan diri aku yg aku ade..tp aku nk ckp kt dye aku syg dye sepenuh hati aku..x perlu la aku ckp bnyk mne..hahahha...semua kenagan mse kua cuti sem,mlm new year akan jd kenangan terindah dlm hidup aku..aku x pnh jumpe perempuan yg aku couple...ble kua aku selesa n bahgia bersama dye..tp bia la..ia nyer pon dah jd kenangan..oke la..dah x tau nk tulis ape..
TIME UNTUK BANGKIT WAHAI FIRDAUS HAMDAN...
BUANG SEGALA KESEDIHAN...
MASA DEPAN ANDA LAGI PENTING..
:)

Wednesday, January 18, 2012

BoSaN NYE SeM 2

asalamulaikum pembuka bicara,
salam sejahtera pembuka,
tirai dibuka bermula cerita,
persahabatan kami di sem dua..

wah berpantun plak aku mlm2 nie...oke selepas dah lame x udate blog saya..hari nie saya nk update..kisah bermula dari first day msk poli 26/12...dari hari pertama sem 2 mmg nampak jurang persahabatan antara kamu semua..tah la..aku pon x tau..mungkin sbb laen uma kot..tp dulu boleh jew..dulu kami selalug mne2 sme2..g makan,g jalan2..pas kelas jew mesti lepak sme2..tp tu dulu la..skrg pas klas semua buat hal sendiri..sng cite pas class terputus la segalanyer...lepas klas semua dlm dunia msing2...dulu kelas aku riuh rendah la ngan mmbe2..semua satu kepala..skrg ddk dlm kelas x semeriah dulu...dah rase mcm first time knl plak..aku skrg just btl2 rapat pon ngan sebahagian jew..mungkin aku jew kot yg rase...tp ini dari naluri aku sendiri kn..xpe la..dulu aku beria2 nk pindah..korg x bg..korg ckp mcm nie kew kawan..tp bila aku x pindah..ini aku dpt..xpe la..aku redha la..korg nk sgt buat dunia korg kn..aku akan buat hal aku sendiri..aku memang sayang friendship kite..aku dah anggap korg macam adeq bradik aku..tp xpe la.life must go on..xpe la..bia aku study kt sini sorg2 smpai aku grad kt sini..agi pon this sem aku nk work hard tok dpt dekan..aku memang nk tgk kawan2 aku semua berjaya tanpa carry ape2 subject...tp ble ajak study ramai bz kn..aku x leh nk buat ape ala kn..xpe2 korang study la cara korang..aku study cara aku..
dah penat nk taip...

oke minx maaf klu spe terasa..aku xde niat..aku tulis dari hati yg ikhlas..
:)

Wednesday, January 4, 2012

just untuk anda NYSA HASNIL

awk first time kite jumpe awk time kite tgr fana...kite dah tertarik kt awk..tp time tu awk dah ade bf..saya mula suka kt awk lepas cinta saya ngan black forest terkubur awk..saya suka cara awk yg caring n understanding tu awk...pastu time kite kua TS saya selesa ngan awk..first memang saya nk anggap awk kawan saja..tp pas kua ts tu perasaan laen timbul awk..lagi satu awk sudi dengar masalah saya kn..awak saya akan igt lagi time new yea kite kua mkn sme2..awk first time saya g mkn ngan orang yg saya suka..pastu first time orang yg saya suka suap saya mkn..dah la kne makan apple pie yg saya x suka..tp demi awk saya sanggup :)..n first time gak saya suap orang yg saya suka mkn awk..walau pun ais krim jew awk..bila awk ngan orang laen..jujur saya ckp yg saya jeles..tah la knpe..mungkin sbb saya suka awk kot..bile tgk awk bersama dengan orang laen..hati saya hancur awk..allh jew yg tahu perasaan saya..memang la awk x leh nk pilih spe2..sbb hati awk tok ex awk..tp sekurang2 nyer sayank bg tahu awk..saya suka awk..klu saya sedih saya akan igt kata2 ini..menyendiri lebih baek dari di sakiti awk..klu awk dah ade pengganti..saya akan bahgia dengan spe jew awk bersama..saya akan simpan kenangan kite bersama dlm hidup saya awk..ia xkn pudar awk..
lastly i want say that ily dear sweetie...